Martin Konvička: Zničená země pro prachy

K “promořování”. Podle mě jsou za tím naprosto hloupě prachy.

Připomeňme, že ty Černého “dokumenty z Wannsee” (jedná se o neveřejnou strategii expertů ministerstva zdravotnictví, kteří rozhodli o vypuštění viru volně do populace – poznatek P.H.)  jsou z poloviny dubna, a že Černý je původní procesí anestesiolog-resuscitant, tj. ARO, tj. obor, který má v současnosti nejvíc práce. Od plicních ventilací, až po “uspávací” injekce, je to vše v jejich gesci.

Je pravda, že lidi z JIPek jsou hrdinové podstupující nevídané riziko a oběti, ale TAKÉ je pravda, že nemocnice za ně mají jakési příplatky a že když jsou JIPky plné, točí se přes ekonomiku nemocnic – a jejich dodavatelů – miliardy. Kdyby se stejné miliardy od začátku točily přes karanténování, testování a trasování (strategie eliminace), nebo v současnosti přes vakcíny (kde vidíme v podstatě sabotáž), neshrábli by je ti, co dodávají JIPkám, ale někdo úplně jiný.

Dále si uvědomme, že Černý je náměstkem na Ministrerstvu Zdravotnictví (a je tam dlouho, navzdory “orloji” ministrů) a že v dobách klidných fungují všechna ministerstva, a Zdravotnictví o to víc, jako průtoková ohřívadla a čerpadla peněz – všechny ty platby, úkony, dotace a programy se tam soutěží a schvalují a razítkují, a když jste u lizu…

No a čím víc pacientů JIPkami projde, tím větší vejvar pro šikovného kluka, který má dobré vztahy s dodavateli a je na své sesli dlouho. A čím déle budou JIPky plné, tím déle se bude vejvar vařit.

No a čím víc pacientů JIPkami projde, tím větší vejvar pro šikovného kluka…

Celá “promořovací strategie” počítala s tím, že JIPkami projdou statisíce lidí (ca 200 000 vychází při “promoření” 70 procent a 3 procentech těžkých průběhů) – no a desítky tisíc to nedají.

Babiše mohli přesvědčit tím, že při takové strategii bude spousta “malých opatření”, při kterém půjde zaklekávat na podniky a sbírat ze země uvolněný majetek. Možná i tím, že se pořád bude testovat, v čemž má kapitál pro změnu on. Na začátku ale byla malá domů, aby ten vejvar dostali dodavatelé JIPkám, a ne někdo jiný.

Mám někde logickou chybu?